Yrd. Doç. Dr. Ersin Akıncı

E-mail: ersinakinci@akdeniz.edu.tr

CV: http://aves.akdeniz.edu.tr/ersinakinci/

Education:

• Ph.D in Molecular, Cellular, Developmental Biology and Genetics                                                     2012

University of Minnesota, Stem Cell Institute, Minneapolis, USA

Advisor: Jonathan M. W. Slack

• M.Sc. in Molecular Biology and Genetics                                                                                                  2007

Izmir Institute of Technology, Izmir, Turkey

• B.Sc. in Biology (Zoology)                                                                                                                              2003

Ege University, Izmir, Turkey

Resarch:

The main research activity in my lab is related to cell therapy and stem cell studies. I am currently leading research projects in which we are creating human and mouse IPSCs (Induced Pluripotent Stem Cells) and trying to reprogram pancreatic beta cells from various cell types including differentiated somatic cells and stem cells.

Lab Positions:

We are currently looking for 2 M.Sc. students who will work in a TÜBİTAK project as fellows. Please email Dr. Akıncı to learn details and to see other open positions in his lab.